|
zmlete svinjine |
|
mlade blitve |
|
gob (šampinjoni ali šitake) |
|
mladih čebulic |
|
česna |
|
kumina (azijska začimba) |
|
nastrganega ingverja (po želji) |
|
sojine omake |
|
moke |
|
olja |
|
čiste kurje ali zelenjavne juhe |
|
kitajskih jajčnih rezancev |
|
soli |
|
popra |
meso, blitva, gobe
Nekaj listov blitve brez stebel na drobno sesekljamo, zmešamo z mesom, dodamo pretlačen strok česna in na drobno sesekljano čebulico. Dodamo kumin, ingver ali poper in sojino omako ter dobro premešamo. Iz zmesi z vlažnimi rokami oblikujemo 24 kroglic in jih zložimo na pomokano desko.
Preostale čebulice zrežemo, blitvo narežemo na trakove, gobe na lističe. V posodi segrejemo olje, dodamo zrezano čebulico, blitvo in gobice. Mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča, nato prilijemo juho in zavremo.
V vrelo juho zakuhamo mesne kroglice in pokrito kuhamo 15 minut, nato dodamo še rezance in kuhamo še 5 minut. Nazadnje enolončnico po potrebi dosolimo in začinimo s poprom ter vročo takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.