Enolončnica z mesnimi cmočki in blitvo po azijsko

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Enolončnica z mesnimi cmočki in blitvo po azijsko
Sestavine
Št. oseb
zmlete svinjine
mlade blitve
gob (šampinjoni ali šitake)
mladih čebulic
česna
kumina (azijska začimba)
nastrganega ingverja (po želji)
sojine omake
moke
olja
čiste kurje ali zelenjavne juhe
kitajskih jajčnih rezancev
soli
popra

Opis

meso, blitva, gobe

Priprava

Nekaj listov blitve brez stebel na drobno sesekljamo, zmešamo z mesom, dodamo pretlačen strok česna in na drobno sesekljano čebulico. Dodamo kumin, ingver ali poper in sojino omako ter dobro premešamo. Iz zmesi z vlažnimi rokami oblikujemo 24 kroglic in jih zložimo na pomokano desko.

Preostale čebulice zrežemo, blitvo narežemo na trakove, gobe na lističe. V posodi segrejemo olje, dodamo zrezano čebulico, blitvo in gobice. Mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča, nato prilijemo juho in zavremo.

V vrelo juho zakuhamo mesne kroglice in pokrito kuhamo 15 minut, nato dodamo še rezance in kuhamo še 5 minut. Nazadnje enolončnico po potrebi dosolimo in začinimo s poprom ter vročo takoj ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.