|
očiščene buče |
|
steblo pora |
|
manjša čebula |
|
česna |
|
mešanega mletega mesa |
|
olja |
|
paradižnikovega koncentrata |
|
čiste juhe |
|
soli |
|
popra |
|
masla |
|
moke |
|
mleka |
|
muškatnega oreška |
|
nastrganega parmezana |
|
listov testa za lazanjo (brez kuhanja) |
mleto meso, buča, listi za lazanjo (brez kuhanja)
Por očistimo, po dolžini prerežemo in narežemo, čebulo in česen na drobno sesekljamo. Očiščeno bučo narežemo kose in nato na tanke ploščice. V posodi na olju čebulo, česen in meso pražimo in mešamo nekaj minut, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Dodamo por in paradižnikov koncentrat, prilijemo juho, solimo in popramo ter pokrito dušimo 20 minut.
V kozici za bešamelno omako stopimo maslo, dodamo moko, dobro premešamo, solimo in med mešanjem prilijemo mleko. Naprej kuhamo in mešamo, da se začne gostiti, začinimo z muškatnim oreškom in odstavimo. Pečico ogrejemo na 170 stopinj.
Na dno pekača nalijemo plast bešamelne omake, nanjo zložimo plast listov testa, jih prekrijemo s plastjo mesne omake in na ploščice narezane buče. Postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na vrhu naj bosta plast testa in ostanek bešamelne omake, ki smo ji primešali še parmezan. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.