|
mešanega mletega mesa |
|
na drobno zrezana čebula ali por |
|
nariban korenček |
|
olja |
|
nasekljanega olupljenega paradižnika |
|
timijana |
|
popra |
|
soli |
|
nastrganega parmezana |
|
jajca |
|
moke |
|
mleka |
|
pecilnega praška |
|
mineralne vode |
|
masla |
|
na grobo naribanega sira |
palačinke, mleto meso, parmezan
Iz 3 jajc, moke, ščepa soli, pecilnega praška in mleka naredimo testo za palačinke in ga pustimo počivati.
Medtem v visoki ponvi na olju prepražimo meso in čebulo, dodamo nariban korenček, nasekljan paradižnik in timijan. Solimo in popramo ter pokrito dušimo 20 minut.
V testo vmešamo še mineralno vodo in v dobro ogreti ponvi, namazani z maslom, spečemo večje palačinke. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Pekač namažemo z maslom.
V ohlajeno mesno omako vmešamo 1 stepeno jajce in parmezan. Palačinke namažemo z mesnim nadevom, jih zvijemo in narežemo. Zvitke postavimo pokonci v pekač, v ogreti pečici jih pečemo 15 minut, nato jih potresemo s sirom in pečemo še 5 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.