|
moke |
|
margarine |
|
zelene paprike |
|
rdeče paprike |
|
na kocke narezane mesnate slanine |
|
olja |
|
jajca |
|
rumenjak |
|
mleka |
|
moke |
|
nastrganega parmezana |
|
soli |
|
popra |
zelena in rdeča paprika, mesnata slanina, jajca, parmezan
Plitev pekač namažemo z maščobo in potresemo z moko. Moki dodamo ščep soli in na kockice narezano margarino ter maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak, ki smo ga zmešali z 2 žlicama vode, in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo in damo v pripravljen pekač ter postavimo za 30 minut v hladilnik.
Papriko očistimo in narežemo na kvadrate. V ponvi najprej brez maščobe prepražimo slanino, nato jo preložimo na krožnik, da se ohladi. V isto ponev damo olje, dodamo papriko, prilijemo nekaj žlic vode, solimo in popramo ter pokrito dušimo 5 minut. Ko se paprika zmehča, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Jajca in moko dobro zmešamo, solimo, nato med mešanjem prilijemo mleko. Testo najprej potresemo s parmezanom, obložimo s prepraženo slanino in ohlajeno papriko ter prelijemo z jajčno zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico, pito najprej 20 minut pečemo s spodnje strani, nato pa še približno 20 minut z obeh strani.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.