|
bučk |
|
kraškega pršuta v kosu ali kos debelejše rezine |
|
čvrstega jogurta |
|
moke |
|
jajca |
|
pecilnega praška |
|
olja |
|
nastrganega parmezana |
|
izkoščičenih črnih oliv |
|
soli |
|
popra |
primerno za velikonočno pogostitev z lahkimi jedmi
Bučke očistimo, po dolžini prerežemo in zrežemo na rezinice. Pršut narežemo na kockice. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo bučke in pršut, mešamo in pražimo nekaj minut, da se bučke zmehčajo. Solimo in popramo po okusu.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Podolgovat model velikosti 25 x 9 cm obložimo s papirjem za peko. Moko pomešamo s pecilnim praškom. Olive narežemo na koleščke.
V skledi stepemo jajca, primešamo jogurt, solimo in primešamo moko s pecilnim praškom. Nato vmešamo še 4 žlice olja, parmezan, olive in bučke s pršutom. Testo stresemo v model in površino poravnamo. Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo 45 minut. Ko je kruh pečen, ga iz modela zvrnemo na mrežico in pustimo, da se ohladi. Narežemo še mlačnega ali ohlajenega.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.