BUČKIN KRUH S PRŠUTOM

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
BUČKIN KRUH S PRŠUTOM
Sestavine
Št. oseb
bučk
kraškega pršuta v kosu ali kos debelejše rezine
čvrstega jogurta
moke
jajca
pecilnega praška
olja
nastrganega parmezana
izkoščičenih črnih oliv
soli
popra

Opis

primerno za velikonočno pogostitev z lahkimi jedmi

Priprava

Bučke očistimo, po dolžini prerežemo in zrežemo na rezinice. Pršut narežemo na kockice. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo bučke in pršut, mešamo in pražimo nekaj minut, da se bučke zmehčajo. Solimo in popramo po okusu.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Podolgovat model velikosti 25 x 9 cm obložimo s papirjem za peko. Moko pomešamo s pecilnim praškom. Olive narežemo na koleščke.

V skledi stepemo jajca, primešamo jogurt, solimo in primešamo moko s pecilnim praškom. Nato vmešamo še 4 žlice olja, parmezan, olive in bučke s pršutom. Testo stresemo v model in površino poravnamo. Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo 45 minut. Ko je kruh pečen, ga iz modela zvrnemo na mrežico in pustimo, da se ohladi. Narežemo še mlačnega ali ohlajenega.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.