Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zelenjava pod hrustljavo skorjico

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjava pod hrustljavo skorjico
Sestavine
Št. oseb
mesnata rumena paprika
mesnata rdeča paprika
korenčka
večja krompirja
cvetkov cvetače
mladi zeleni bučki
olja
moke
masla ali margarine
nastrganega parmezana
soli
popra

Opis

Postrežemo kot samostojneo jed s solato ali kot priloga mesu.

Priprava

Papriko očistimo in narežemo na večje kvadrate. Korenčka ostrgamo in narežemo na debelejše paličice, krompir olupimo in narežemo na manjše krhlje, bučki narežemo na debelejše koleščke. V manjši količini slane vode jih kuhamo 5 minut. Posebej v slani vodi 10 minut kuhamo krompir in korenje, nato dodamo cvetačo in bučko ter kuhamo še 2 minuti. Vso zelenjavo dobro odcedimo.

Moko stresemo na kupček, pomešamo s soljo, poprom in parmezanom, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino. Maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z oljem, vanj razporedimo zelenjavo in vse potresemo z drobtinasto zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se skorjica hrustljavo zapeče.