|
mesnata rumena paprika |
|
mesnata rdeča paprika |
|
korenčka |
|
večja krompirja |
|
cvetkov cvetače |
|
mladi zeleni bučki |
|
olja |
|
moke |
|
masla ali margarine |
|
nastrganega parmezana |
|
soli |
|
popra |
Postrežemo kot samostojneo jed s solato ali kot priloga mesu.
Papriko očistimo in narežemo na večje kvadrate. Korenčka ostrgamo in narežemo na debelejše paličice, krompir olupimo in narežemo na manjše krhlje, bučki narežemo na debelejše koleščke. V manjši količini slane vode jih kuhamo 5 minut. Posebej v slani vodi 10 minut kuhamo krompir in korenje, nato dodamo cvetačo in bučko ter kuhamo še 2 minuti. Vso zelenjavo dobro odcedimo.
Moko stresemo na kupček, pomešamo s soljo, poprom in parmezanom, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino. Maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z oljem, vanj razporedimo zelenjavo in vse potresemo z drobtinasto zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se skorjica hrustljavo zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.