Polžki z jajčevci in mesom v pečici

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polžki z jajčevci in mesom v pečici
Sestavine
Št. oseb
drobnih polžkov
zmlete govedine
večji jajčevec
česna
manjši korenček
(stebla) stebelne zelene
olja
soli
popra
posušene bazilike
masla ali margarine
nastrganega parmezana
naribanega poltrdega sira

Opis

polžki, zmleta govedina, jajčevec....

Priprava

Jajčevec narežemo na kocke. Česen olupimo in sesekljamo ali pretlačimo, korenček na drobno naribamo, zeleno na drobno zrežemo. Testenine skuhamo v vreli slani vodi. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo.

V posodi segrejemo olje, dodamo česen, korenček in zeleno ter na hitro malo popražimo. Nato dodamo kocke jajčevca, še malo popražimo in dodamo meso. Mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo, nato solimo in popramo, dodamo baziliko in prilijemo zajemalko vroče vode. Pokrito dušimo 25 minut, vmes premešamo in prilijemo še malo vode, če je potrebno.

Ohlajene testenine zmešamo z omako. Primerno velik pekač namažemo z maslom ali margarino, vanj stresemo približno polovico testenin z omako in jih potresemo s parmezanom, nato postopek ponovimo. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo25 minut, nato po testeninah potresemo še nariban sir in pečemo toliko časa, da se sir začne topiti.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.