|
drobnih polžkov |
|
zmlete govedine |
|
večji jajčevec |
|
česna |
|
manjši korenček |
|
(stebla) stebelne zelene |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
posušene bazilike |
|
masla ali margarine |
|
nastrganega parmezana |
|
naribanega poltrdega sira |
polžki, zmleta govedina, jajčevec....
Jajčevec narežemo na kocke. Česen olupimo in sesekljamo ali pretlačimo, korenček na drobno naribamo, zeleno na drobno zrežemo. Testenine skuhamo v vreli slani vodi. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo.
V posodi segrejemo olje, dodamo česen, korenček in zeleno ter na hitro malo popražimo. Nato dodamo kocke jajčevca, še malo popražimo in dodamo meso. Mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo, nato solimo in popramo, dodamo baziliko in prilijemo zajemalko vroče vode. Pokrito dušimo 25 minut, vmes premešamo in prilijemo še malo vode, če je potrebno.
Ohlajene testenine zmešamo z omako. Primerno velik pekač namažemo z maslom ali margarino, vanj stresemo približno polovico testenin z omako in jih potresemo s parmezanom, nato postopek ponovimo. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo25 minut, nato po testeninah potresemo še nariban sir in pečemo toliko časa, da se sir začne topiti.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.