|
večbarvnih polžkov (ali drugih kratkih testenin) |
|
mletega mesa |
|
rdeče paprike |
|
korenčka |
|
mlade čebulice ali 1 čebula |
|
paradižnikove kaše |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
timijana |
|
masla ali margarine |
večbarvni polžki, mleto meso, paprika, korenček....
Papriko in korenček očistimo in zrežemo na kockice. Čebulico na drobno zrežemo. V kozici segrejemo olje, dodamo papriko, čebulico in korenček ter malo popražimo. Nato dodamo meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Solimo in popramo, dodamo timijan, prilijemo nekaj žlic vode in paradižnikovo kašo ter na zmernem ognju pokrito dušimo 20 minut.
. V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo in dodamo maslo, vanj stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in prelijemo z omako. Po želji jih lahko potresemo še s parmezanom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.