Večbarvni polžki z mesno omako s papriko

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Večbarvni polžki z mesno omako s papriko
Sestavine
Št. oseb
večbarvnih polžkov (ali drugih kratkih testenin)
mletega mesa
rdeče paprike
korenčka
mlade čebulice ali 1 čebula
paradižnikove kaše
olja
soli
popra
timijana
masla ali margarine

Opis

večbarvni polžki, mleto meso, paprika, korenček....

Priprava

Papriko in korenček očistimo in zrežemo na kockice. Čebulico na drobno zrežemo. V kozici segrejemo olje, dodamo papriko, čebulico in korenček ter malo popražimo. Nato dodamo meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Solimo in popramo, dodamo timijan, prilijemo nekaj žlic vode in paradižnikovo kašo ter na zmernem ognju pokrito dušimo 20 minut.

. V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo in dodamo maslo, vanj stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in prelijemo z omako. Po želji jih lahko potresemo še s parmezanom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.