|
prosene kaše |
|
olja |
|
masla |
|
sesekljane čebule |
|
steblo pora |
|
peteršiljeva korenina |
|
korenčka |
|
gomolja zelene |
|
manjše glavice ohrovta |
|
skodelice graha |
|
čiste juhe (lahko iz kocke) |
|
timijana |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
prosena kaša, korenček, grah
Kašo pod tekočo vodo dobro speremo, zelenjavo narežemo oziroma na grobo naribamo. V loncu segrejemo maščobo, dodamo čebulo in por, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehča, vendar ne sme porjaveti.
. Nato dodamo še drugo zelenjavo, malo posolimo in popramo, premešamo in popražimo, dodamo kašo in timijan ter prilijemo toliko vroče vode, da sega za 2 prsta nad vsebino lonca. Zavremo in kuhamo 10 minut, nato prilijemo vročo juho in kuhamo še toliko časa, da se kaša zmehča. Nazadnje dosolimo po okusu, odstavimo, potresemo s peteršiljem in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.