stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Gobova enolončnica

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gobova enolončnica
Sestavine
Št. oseb
mešanih gob
mlade čebulice ali 1 velika čebula
korenčka
gomolja zelene
večji krompir
zelo mladi bučki
olja
čiste zelenjavne juhe
soli
popra
majarona ali origana (lahko ščep posušenega)
žafrana (po želji)
sesekljanega peteršilja
telečji ali konjski hrenovki (lahko opustimo)

Opis

Gobova enolončnica z zelenjavo in krompirjem.

Priprava

Gobe očistimo in narežemo. Čebulice narežemo na koleščke. Korenčka ostrgamo in narežemo na paličice, zeleno na grobo naribamo, krompir olupimo in narežemo na kose, bučki narežemo na koleščke.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, gobe, korenček, zeleno in krompir. Mešamo in pražimo toliko časa, da se gobe popražijo in zelenjava malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo origano ali majaron in žafran, prilijemo vrelo juho in pokrito dušimo 15 minut.

Nato dodamo še koleščke bučk in na koleščke narezani hrenovki, premešamo in pokrito dušimo še 5 minut. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.