|
mešanih gob |
|
mlade čebulice ali 1 velika čebula |
|
korenčka |
|
gomolja zelene |
|
večji krompir |
|
zelo mladi bučki |
|
olja |
|
čiste zelenjavne juhe |
|
soli |
|
popra |
|
majarona ali origana (lahko ščep posušenega) |
|
žafrana (po želji) |
|
sesekljanega peteršilja |
|
telečji ali konjski hrenovki (lahko opustimo) |
Gobova enolončnica z zelenjavo in krompirjem.
Gobe očistimo in narežemo. Čebulice narežemo na koleščke. Korenčka ostrgamo in narežemo na paličice, zeleno na grobo naribamo, krompir olupimo in narežemo na kose, bučki narežemo na koleščke.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, gobe, korenček, zeleno in krompir. Mešamo in pražimo toliko časa, da se gobe popražijo in zelenjava malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo origano ali majaron in žafran, prilijemo vrelo juho in pokrito dušimo 15 minut.
Nato dodamo še koleščke bučk in na koleščke narezani hrenovki, premešamo in pokrito dušimo še 5 minut. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.