|
cel piščanec |
|
korenčka |
|
por |
|
peteršiljeva korenina |
|
gomolja zelene |
|
bela paprika |
|
rdeča paprika |
|
čebula |
|
riža |
|
olja |
|
stopljenega masla |
|
poprovih zrn |
|
soli |
|
popra |
piščanec, korenček, por, paprika, riž
Piščanca, korenček, por, peteršilj, zeleno in poprova zrna damo v lonec, prilijemo 2 l vode, zavremo in pokrito kuhamo 40 minut. Medtem operemo riž in ga 15 minut namakamo v mlačni vodi.
Kuhanega piščanca narežemo na kose, juho precedimo. Jušno zelenjavo narežemo na kocke. Čebulo na drobno sesekljamo. Papriki očistimo in narežemo na kvadrate.
V široki posodi, ki jo lahko postavimo v pečico, na olju prepražimo čebulo, da postekleni. Nato dodamo papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da se malo zmehča, dodamo še odcejen riž in prilijemo 5 dl vrele juhe. Pokrito kuhamo od 8 do 10 minut, da se riž malo zmehča, dodamo na kocke narezano jušno zelenjavo, prilijemo še 2,5 dl juhe in premešamo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na riž z zelenjavo damo kose piščanca, posodo postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut, da se riž skuha do konca in meso zarumeni. Če je potrebno, med pečenjem prilijemo še malo vrele juhe. Nazadnje jed prelijemo s stopljenim maslom in potresemo s sveže mletim poprom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.