|
govedine, narezane na manjše kocke |
|
por |
|
rdeča paprika |
|
rumena paprika |
|
korenčka |
|
zelena bučka |
|
olja |
|
posušene bazilike |
|
soli |
|
popra |
|
beli koruzni zdrob za polento |
|
olivnega olja |
govedina, različna zelenjava
Por očistimo, po dolžini prerežemo in na drobno zrežemo. Papriki očistimo in narežemo na kockice. Korenčka olupimo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice. Bučko umijemo, očistimo, po dolžini razrežemo na štiri dele in narežemo na koščke.
V posodi segrejemo olje, dodamo meso in popražimo. Ko se meso z vseh strani popeče in spremeni barvo, ga umaknemo ob rob posode, dodamo por, korenje in papriko in popražimo. Ko se zelenjava malo zmehča, premešamo, začinimo z zdrobljeno baziliko in poprom, prilijemo skodelico vrele vode in pokrito dušimo približno 40 minut. Ko se meso zmehča, solimo, premešamo, dodamo narezano bučko in dušimo še 10 minut.
Medtem v loncu zavremo vodo za polento, solimo, dodamo 1 žlico olivnega olja in zakuhamo bel koruzni zdrob. Dobro premešamo, kuhamo in mešamo še 2 minuti in odstavimo. Ko se polenta malce ohladi, jo zvrnemo na krožnik in razrežemo. Govedino z zelenjavo razdelimo na krožnike in dodamo rezine bele polente.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.