Govedina z zelenjavo in belo polento

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Govedina z zelenjavo in belo polento
Sestavine
Št. oseb
govedine, narezane na manjše kocke
por
rdeča paprika
rumena paprika
korenčka
zelena bučka
olja
posušene bazilike
soli
popra
beli koruzni zdrob za polento
olivnega olja

Opis

govedina, različna zelenjava

Priprava

Por očistimo, po dolžini prerežemo in na drobno zrežemo. Papriki očistimo in narežemo na kockice. Korenčka olupimo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice. Bučko umijemo, očistimo, po dolžini razrežemo na štiri dele in narežemo na koščke.

V posodi segrejemo olje, dodamo meso in popražimo. Ko se meso z vseh strani popeče in spremeni barvo, ga umaknemo ob rob posode, dodamo por, korenje in papriko in popražimo. Ko se zelenjava malo zmehča, premešamo, začinimo z zdrobljeno baziliko in poprom, prilijemo skodelico vrele vode in pokrito dušimo približno 40 minut. Ko se meso zmehča, solimo, premešamo, dodamo narezano bučko in dušimo še 10 minut.

Medtem v loncu zavremo vodo za polento, solimo, dodamo 1 žlico olivnega olja in zakuhamo bel koruzni zdrob. Dobro premešamo, kuhamo in mešamo še 2 minuti in odstavimo. Ko se polenta malce ohladi, jo zvrnemo na krožnik in razrežemo. Govedino z zelenjavo razdelimo na krožnike in dodamo rezine bele polente.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.