|
krompirjevih njokov |
|
večja pečenica |
|
steblo pora |
|
korenčka |
|
steblo stebelne zelene |
|
zelena bučka |
|
olja |
|
moke |
|
soli |
|
popra |
krompirjevi njoki, mesne kroglice, zelenjava
Zelenjavo očistimo, por in korenček narežemo na koleščke, zeleno in bučko na kockice. Pečenico olupimo, iz mesne zmesi oblikujemo čim manjše kroglice in jih povaljamo v moki.
V ponvi segrejemo olje, dodamo mesne kroglice in jih popražimo, da spremenijo barvo. Nato dodamo por, korenček, zeleno in bučko, premešamo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 15 minut.
Njoke skuhamo v slani vodi. Ko priplavajo na površino, odstavimo in pustimo 2 minuti, nato jih odcedimo in ponudimo z mesnimi kroglicami in zelenjavno omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.