sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Postrv z dušeno zelenjavo

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Postrv z dušeno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
postrvi
manjši krompirji
korenčka
zelena bučka
svežih šampinjonov
olja
soli
popra

Opis

postrv, bučke, korenje

Priprava

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Ribe očistimo, znotraj solimo in popramo. Zložimo jih v primerno velik pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in namazali z oljem, nato ribe posolimo in pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

Krompir in korenček olupimo, bučko in šampinjone očistimo in vse narežemo na koleščke oziroma lističe. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, solimo in popramo. Nato prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo še toliko časa, da je zelenjava kuhana.