|
mehke govedine |
|
mlade čebulice |
|
korenčka |
|
češnjevih paradižnikov |
|
zelena bučka |
|
krompirji |
|
olja |
|
čiste juhe |
|
sladke paprike |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
listnatega testa |
|
jajce |
govedina, bučka, listnato testo
Meso narežemo na 2 cm velike kocke. Čebulico očistimo in narežemo na 1 cm debele koleščke. Bučko, olupljena korenčka in olupljen krompir narežemo na kocke, paradižnike prepolovimo. Krompir v slani vodi kuhamo 5 minut in ga dobro odcedimo.
V posodi segrejemo olje, dodamo kocke mesa, popramo in začinimo s sladko papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da meso spremeni barvo in se z vseh strani popeče. Dodamo čebulico in korenček, popražimo, da se čebulica malo zmehča, solimo in prilijemo juho. Pokrito dušimo približno 20 minut, da se meso zmehča. Nato dodamo krompir, paradižnik in bučko, če je potrebno, prilijemo še malo juhe ali vode, premešamo in dušimo še približno 10 minut.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Odmrznjeno testo na pomokani delovni površini zvaljamo v pravokotnik, ki naj bo malo večji od pekača.
Enolončnico stresemo v pekač. Zgornji rob pekača premažemo s stepenim jajcem, nanj previdno položimo testo in ga pritisnemo ob rob. Odvečne konce testa obrežemo, površino z ostrim nožem zarežemo v obliki mreže in premažemo s stepenim jajcem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut, da se testo zlato zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.