|
enako velikih paprik |
|
piščančjega mesa brez kosti in kože (stegna) |
|
sojinih kosmičev |
|
korenčka |
|
graha (lahko zamrznjenega) |
|
čebula |
|
sesekljanega peteršilja |
|
čiste juhe |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
nastrganega parmezana |
piščanec, paprika, soja, grah
Sojine kosmiče damo v skledo, prelijemo jih s 3 dl vrele juhe in pustimo približno 20 minut, da popijejo tekočino. Paprikam odrežemo zgornji del s pecljem, jih očistimo, v slanem kropu kuhamo 2 minuti, odcedimo in zložimo v pekač.
Meso sesekljamo ali na drobno zrežemo. Korenček olupimo in narežemo na kockice, čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo prepražimo, da postekleni. Nato dodamo meso, mešamo in pražimo 3 minute. Solimo in popramo, dodamo sojine kosmiče, korenček in grah, premešamo in pokrito dušimo 20 minut. Odstavimo, primešamo sesekljan peteršilj in pustimo, da se malo ohladi.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Mesnemu nadevu primešamo parmezan in z njim napolnimo paprike. Na dno pekača vlijemo preostalo juho, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.