|
ca 20 cm dolgi in bolj debeli bučki |
|
pločevinka drobnega belega fižola |
|
čebula |
|
večji korenček |
|
rumena paprika |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
začimbnega posipa ali 1 jušna kocka |
|
sesekljanega peteršilja |
|
nastrganega parmezana |
To jed lahko jemo kot samostojno, kot prilogo ali predjed.
Bučke po dolžini prerežemo in izdolbemo. Čebulo, korenček, papriko in čvrsto meso bučke narežemo na kockice. Fižol stresemo v cedilo, ga dobro splaknemo in odcedimo.
V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo zrezano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni in se druga zelenjava malo zmehča. Nato solimo in popramo, dodamo odcejen fižol, prilijemo nekaj žlic vode, dodamo malo začimbnega posipa ali nadrobljene jušne kocke, premešamo in pokrito dušimo 10 minut. Nazadnje dodamo peteršilj in 1 žlico parmezana.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Bučke položimo v primerno velik naoljen pekač, vsako posebej najprej potresemo s parmezanom, nato damo vanjo še nadev. V pekač pazljivo nalijemo 3 dl vrele vode, ki smo jo pomešali s preostalim začimbnim posipom ali z jušno kocko. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.