|
svedrov ali polžkov |
|
mlete govedine |
|
čebula |
|
rdeče in 1/2 rumene paprike |
|
manjša zelena bučka |
|
olja |
|
timijana |
|
soli |
|
popra |
|
nastrganega parmezana |
svedri, govedina, paprika
Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, papriko in bučko zrežemo na kockice. V posodi na olju najprej malo popražimo čebulo, da postekleni. Nato dodamo meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo.
Dodamo papriko in timijan, naprej mešamo in pražimo nekaj minut. Nato solimo in popramo, dodamo bučko, prilijemo 1 dl vroče vode in pokrito dušimo 25 minut. Ko je omaka kuhana, jo odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.
Medtem ko se mesna omaka kuha, zavremo vodo za testenine. Ko zavre, jo solimo, vanjo stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo in prelijemo z omako, ki smo ji primešali parmezan.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.