|
večja jajčevca |
|
mlete govedine |
|
velika čebula |
|
korenček |
|
stebla belušne zelene |
|
paradižnikove kaše |
|
olja |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
posušenega origana |
|
sveže bazilike |
|
nastrganega parmezana |
Paradižnik, paprike, jajčevci in bučke so tiste vrste zelenjava, ki jo lahko pripravimo kot hladno ali toplo predjed, kuhamo v juhah, enolončnicah in prikuhah ali uporabimo za pripravo okusnih in bogatih samostojnih jedi v družbi z mesom. Res lahko rečemo, da je poletna zelenjava odlična za vse vrste jedi razen posladka.
Jajčevce vzdolžno narežemo na 18 tankih rezin, preostanek zrežemo na kockice. Rezine jajčevca namažemo z oljem in spečemo na žaru ali v ponvi. Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo.
V posodi segrejemo 3 žlice olivnega olja, dodamo čebulo, korenček in zeleno ter na hitro malo popražimo. Nato dodamo meso, naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Solimo in popramo, dodamo origano in nekaj žlic paradižnikove kaše, prilijemo nekaj žlic vrele vode in pokrito dušimo 20 minut, da se meso zmehča in tekočina povre.
V visoki ponvi na 2 žlicah olivnega olja prepražimo kockice jajčevca, solimo in popramo. Nato prilijemo paradižnikovo kašo, dodamo vejico bazilike in prevremo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na vsako popečeno rezino jajčevca damo zvrhano žlico nadeva in zvijemo. Zvitke zložimo v keramičen, porcelanast ali steklen pekač in jih prelijemo s paradižnikovo omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Ko so zvitki pečeni, jih potresemo s parmezanom in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.