|
velika jajčevca |
|
moke |
|
olja |
|
mlete govedine |
|
manjša čebula |
|
korenček |
|
olivnega olja |
|
paradižnikovega koncentrata |
|
posušene bazilike |
|
soli |
|
popra |
|
jajce |
|
drobtin |
|
svežega ali 1 pločevinka olupljenega paradižnika |
|
začimbnega posipa |
jajčeveci, mleta govedina, paradižnik
Jajčevce narežemo, nasolimo in ocvremo, kakor je opisano v receptu za ocvrte rezine jajčevcev. Čebulo sesekljamo, korenček naribamo. Olupljen paradižnik sesekljamo ali zmiksamo.
V posodi na 2 žlicah olja prepražimo čebulo, dodamo meso in korenček ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Dodamo paradižnikov koncentrat in baziliko, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in na zmernem ognju pokrito dušimo 15 minut. Nato odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.
Pekač namažemo z 1 žlico olivnega olja, vanj damo zmiksan paradižnik, posujemo z začimbnim posipom in premešamo. Mesni omaki primešamo stepeno jajce in drobtine. Na vsako rezino jajčevca damo 1 žlico nadeva, zvijemo in spnemo z zobotrebcem. Zvitke zložimov pekač, ga postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 20 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.