požar Škofljica
Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine Škofljica s pozivom vsem mladim staršem z otroki

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Polnozrnati rezanci s piščančjimi kroglicami v paradižnikovi omaki

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnozrnati rezanci s piščančjimi kroglicami v paradižnikovi omaki
Sestavine
Št. oseb
polnozrnatih bio rezancev
manjši piščančji file
jajce
skute
parmezana
drobtin
soli
popra
manjša čebula
korenček
olja
češnjevih paradižnikov
paradižnikove kaše
sesekljanega peteršilja

Opis

polnozrnati bio rezanci, piščančji file, jajca, skupa, parmezan, čebula, korenček...

Priprava

Meso zmeljemo, nato ga zmešamo s stepenim jajcem, skuto, parmezanom in drobtinami. Zmes solimo in popramo ter oblikujemo v 2 cm velike kroglice. Čebulo na drobno sesekljamo, korenček na drobno naribamo, paradižnike narežemo na četrtine.

V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in korenček, mešamo in pražimo, da se malo zmehča. Nato solimo in popramo, dodamo paradižnike, prilijemo paradižnikovo kašo in kuhamo 10 minut. V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin.

V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem zlato popečemo piščančje kroglice. Nato kroglice poberemo iz olja in jih dodamo paradižnikovi omaki.

Ko voda zavre, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da so pod zobmi še čvrste. Kuhane testenine odcedimo, razdelimo na krožnike, prelijemo s paradižnikovo omako s kroglicami in potresemo s peteršiljem.

#nasazenazenska
nasazenazenska