|
polnozrnatih bio rezancev |
|
manjši piščančji file |
|
jajce |
|
skute |
|
parmezana |
|
drobtin |
|
soli |
|
popra |
|
manjša čebula |
|
korenček |
|
olja |
|
češnjevih paradižnikov |
|
paradižnikove kaše |
|
sesekljanega peteršilja |
polnozrnati bio rezanci, piščančji file, jajca, skupa, parmezan, čebula, korenček...
Meso zmeljemo, nato ga zmešamo s stepenim jajcem, skuto, parmezanom in drobtinami. Zmes solimo in popramo ter oblikujemo v 2 cm velike kroglice. Čebulo na drobno sesekljamo, korenček na drobno naribamo, paradižnike narežemo na četrtine.
V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in korenček, mešamo in pražimo, da se malo zmehča. Nato solimo in popramo, dodamo paradižnike, prilijemo paradižnikovo kašo in kuhamo 10 minut. V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin.
V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem zlato popečemo piščančje kroglice. Nato kroglice poberemo iz olja in jih dodamo paradižnikovi omaki.
Ko voda zavre, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da so pod zobmi še čvrste. Kuhane testenine odcedimo, razdelimo na krožnike, prelijemo s paradižnikovo omako s kroglicami in potresemo s peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.