|
mletega govejega ali mešanega mesa |
|
večja čebula |
|
na kockice narezanega en dan starega kruha |
|
čiste juhe (lahko iz kocke) |
|
sesekljanega peteršilja |
|
jajci |
|
olja |
|
korenček |
|
šampinjonov ali drugih mešanih gob |
|
češnjevih paradižnikov |
|
paradižnikove kaše |
|
soli |
|
popra |
|
očiščene buče |
|
masla |
mleto goveje ali mešano meso, buča, gobe
Čebulo na drobno sesekljamo in v posodi na dveh žlicah olja svetlo prepražimo. Na kockice narezanemu kruhu dodamo polovico prepražene čebule in peteršilj, prilijemo juho, premešamo in pustimo stati 20 minut, da se kruh napoji. Napojenemu kruhu dodamo meso in stepeni jajci, vse dobro premešamo in pregnetemo z rokami ter iz zmesi oblikujemo manjše polpete.
Korenček narežemo na kockice in šampinjone na lističe ter na ostanku čebule prepražimo, da se gobe malo zmehčajo. Solimo in popramo, dodamo paradižnikovo kašo in češnjeve paradižnike ter pokrito dušimo 20 minut.
Na kocke narezano bučo v slani vodi skuhamo. Nato vodo odlijemo, bučo pretlačimo, dodamo maslo in dobro premešamo.
Polpete v ponvi na olju na zmernem ognju postopoma po obeh straneh svetlo rjavo popečemo. Popečene polpete sproti prelagamo v posodo z omako, da ostanejo tople. Nazadnje bučni pire in polpete razdelimo na krožnike, prelijemo z omako in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.