|
krompirja |
|
šampinjonov |
|
por |
|
olja |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
jajci |
|
smetane |
|
nastrganega parmezana |
krompir, šampinjoni, sir
Gobe očistimo in narežemo na lističe, por narežemo na koleščke. V posodi na olju por in gobe pražimo nekaj minut, da se vse zmehča. Solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo še 10 minut. Nazadnje odstavimo, primešamo peteršilj in pustimo, da se malo ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Neolupljen krompir narežemo na 2 do 3 mm debele lističe. V skledi stepemo jajci, ju zmešamo s smetano in parmezanom, solimo in popramo.
V pekač, ki smo ga namazali z maslom, naložimo polovico krompirja, nanj damo polovico dušenih gob in postopek ponovimo. Nato vse enakomerno prelijemo z jajčno zmesjo, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.