pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
 Zavitek z mesom, gobami in bučo

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zavitek z mesom, gobami in bučo
Sestavine
Št. oseb
lista vlečenega testa
mletega mesa
naribane buče
manjša čebula
korenček
šampinjonov
olja
soli
popra
jajci
nastrganega parmezana
stopljenega masla

Opis

meso, gobe, buča

Priprava

Čebulo in korenček na drobno sesekljamo, gobe narežemo na lističe. V posodi na olju najprej mešamo in pražimo meso, čebulo in korenček. Ko meso spremeni barvo in se razdrobi, dodamo gobe, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo nekaj minut. Nato prilijemo nekaj žlic vode, pokrito dušimo še 15 minut in pustimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. List testa enakomerno namažemo s stopljenim maslom in nanj položimo drug list. Ohlajenemu mesnemu nadevu primešamo stepeni jajci, naribano bučo in parmezan. Približno 2/3 površine testa namažemo z nadevom, zvijemo, položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in zavitek premažemo s stopljenim maslom.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se testo zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Še topel ali hladen zavitek narežemo in postrežemo kot toplo predjed ali prigrizek k pijači.