|
lista vlečenega testa |
|
mletega mesa |
|
naribane buče |
|
manjša čebula |
|
korenček |
|
šampinjonov |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
jajci |
|
nastrganega parmezana |
|
stopljenega masla |
meso, gobe, buča
Čebulo in korenček na drobno sesekljamo, gobe narežemo na lističe. V posodi na olju najprej mešamo in pražimo meso, čebulo in korenček. Ko meso spremeni barvo in se razdrobi, dodamo gobe, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo nekaj minut. Nato prilijemo nekaj žlic vode, pokrito dušimo še 15 minut in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. List testa enakomerno namažemo s stopljenim maslom in nanj položimo drug list. Ohlajenemu mesnemu nadevu primešamo stepeni jajci, naribano bučo in parmezan. Približno 2/3 površine testa namažemo z nadevom, zvijemo, položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in zavitek premažemo s stopljenim maslom.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se testo zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Še topel ali hladen zavitek narežemo in postrežemo kot toplo predjed ali prigrizek k pijači.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.