|
mlete govedine |
|
manjša rdeča papirka |
|
manjša zelena paprika |
|
manjša čebula |
|
korenček |
|
olja |
|
timijana |
|
sesekljanega peteršilja |
|
lonček kisle smetane |
|
jajci |
|
nastrganega parmezana |
|
moke |
|
masla ali margarine |
|
soli |
Nasvet Vse jedi, ki jih pečemo v porcelanastih, keramičnih ali steklenih pekačih, najbolj enakomerno spečemo tako, da jih na začetku kakšnih 10 minut pečemo samo po spodnji strani, nato pa po obeh straneh. Če te možnosti nimamo, damo rešetko na spodnje vodilo.
Najprej pripravimo testo. Moko pomešamo s soljo in presejemo na kupček. Na sredini naredimo jamico in damo vanjo na kockice narezano maslo ali margarino. Maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes, nato dodamo 3 do 4 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo na hladno.
Papriko očistimo in zrežemo na kockice. Čebulo in korenček na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček, papriko in meso. Mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Solimo in popramo, začinimo s timijanom, prilijemo nekaj žlic vrele vode in pokrito dušimo 20 minut.
Pekač namažemo z maslom ali margarino. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in ga položimo v pekač, robove odrežemo. V skledi stepemo jajci, primešamo smetano in posolimo. Mesnemu nadevu primešamo polovico smetanove mešanice in peteršilj.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Testo v pekaču potresemo s parmezanom, nanj damo mesni nadev in prelijemo s preostalo smetanovo mešanico. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.