Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Mesna pita s papriko

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesna pita s papriko
Sestavine
Št. oseb
mlete govedine
manjša rdeča papirka
manjša zelena paprika
manjša čebula
korenček
olja
timijana
sesekljanega peteršilja
lonček kisle smetane
jajci
nastrganega parmezana
moke
masla ali margarine
soli

Opis

Nasvet Vse jedi, ki jih pečemo v porcelanastih, keramičnih ali steklenih pekačih, najbolj enakomerno spečemo tako, da jih na začetku kakšnih 10 minut pečemo samo po spodnji strani, nato pa po obeh straneh. Če te možnosti nimamo, damo rešetko na spodnje vodilo.

Priprava

Najprej pripravimo testo. Moko pomešamo s soljo in presejemo na kupček. Na sredini naredimo jamico in damo vanjo na kockice narezano maslo ali margarino. Maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes, nato dodamo 3 do 4 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo na hladno.

Papriko očistimo in zrežemo na kockice. Čebulo in korenček na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček, papriko in meso. Mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Solimo in popramo, začinimo s timijanom, prilijemo nekaj žlic vrele vode in pokrito dušimo 20 minut.

Pekač namažemo z maslom ali margarino. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in ga položimo v pekač, robove odrežemo. V skledi stepemo jajci, primešamo smetano in posolimo. Mesnemu nadevu primešamo polovico smetanove mešanice in peteršilj.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Testo v pekaču potresemo s parmezanom, nanj damo mesni nadev in prelijemo s preostalo smetanovo mešanico. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut.

#nasazenazenska
nasazenazenska