|
mlade bučke |
|
mlete govedine |
|
manjša čebula |
|
jajčevca |
|
korenček |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
timijana |
|
jajce |
|
parmezana |
|
sesekljanega peteršilja |
|
paradižnikove kaše |
bučke, meso, parmezan
Bučke po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo mehko sredico s semeni, da dobimo čolničke. Čebulo na drobno sesekljamo, jajčevec narežemo na kockice, korenček na drobno naribamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in kockice jajčevca in malo popražimo. Nato dodamo meso in korenček ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Solimo in popramo, začinimo s timijanom, primešamo 3 žlice paradižnikove kaše, prilijemo nekaj žlic vrele vode in pokrito dušimo 15 minut.
Meso pustimo, da se ohladi, nato mlačnemu primešamo stepeno jajce, parmezan in peteršilj. Če je potrebno, nadev zgostimo s kakšno žlico drobtin. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Bučke nadevamo in jih zložimo v naoljen pekač, na dno nalijemo paradižnikovo kašo, ki smo jo malo posolili, in prilijemo še 1 dl vroče vode. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.