|
vlečenega testa |
|
mletega mesa |
|
čebula ali 1 steblo pora |
|
korenček |
|
rdeče paprike |
|
manjša zelena bučka |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
nastrganega parmezana |
|
stopljenega masla |
vlečeno testo, mleto meso, por
Zelenjavo očistimo in sesekljamo, bučko naribamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček in papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Nato dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Solimo in popramo, primešamo naribano bučko, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 20 minut.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj, velik pekač obložimo s papirjem za peko. Ko se nadev malo ohladi, mu primešamo parmezan. Testo razrežemo na pravokotnike, na krajši konec vsakega damo po 2 žlici nadeva, stranska robova zapognemo in zvijemo. Zvitke zložimo na pekač in jih premažemo s stopljenim maslom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, da se zvitki zlato zapečejo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.