|
vlečenega testa |
|
(ali več) v trdo kuhanih jajc |
|
mletega mesa (govejega ali mešanega) |
|
čebule |
|
korenček |
|
(ali 1/4) gomolja zelene |
|
(1/2) rdeče paprike |
|
soli |
|
popra |
|
timijana ali majarona |
|
nastrganega parmezana |
|
olja |
vlečeno testo, kuhana jajca, mleto meso, čebula...
Čebulo olupimo in sesekljamo, korenček in zeleno naribamo, papriko sesekljamo. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo in meso, mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Nato dodamo korenček, zeleno in papriko, solimo in popramo, začinimo s timijanom ali majaronom. Vse dobro premešamo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 20 minut.
Ko je mesni nadev mlačen, pečico ogrejemo na 190 stopinj. Jajca olupimo in narežemo na koleščke. Po 3 liste testa zložimo tako, da se delno prekrivajo, in nanje razdelimo mesni nadev. Nadev potresemo s parmezanom, obložimo z rezinami jajc, nato zavitka zvijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zavitka dobro premažemo z oljem, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut. Še topel zavitek narežemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.