GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Mesni zavitek

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesni zavitek
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
(ali več) v trdo kuhanih jajc
mletega mesa (govejega ali mešanega)
čebule
korenčka
gomolja zelene
rdeče paprike
soli
popra
nastrganega parmezana
olja

Opis

Mesni zavitek ponudimo s solato ali kako drugače

Priprava

Čebulo olupimo in sesekljamo, korenček in zeleno naribamo, papriko sesekljamo. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo in meso, mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Nato dodamo korenček, zeleno in papriko, solimo in popramo, začinimo s timijanom ali majaronom. Vse dobro premešamo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 20 minut.

Ko je mesni nadev mlačen, pečico ogrejemo na 190 stopinj. Jajca olupimo in narežemo na koleščke. Po 3 liste testa zložimo tako, da se delno prekrivajo, in nanje razdelimo mesni nadev. Nadev potresemo s parmezanom, obložimo z rezinami jajc, nato zavitka zvijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zavitka dobro premažemo z oljem, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut. Še topel zavitek narežemo in postrežemo.