|
dolgozrnatega riža |
|
belih ali zelenih špargljev |
|
mladega stročjega fižola |
|
korenčka |
|
rdeče paprike |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
|
olja |
|
belega balzamičnega ali jabolčnega kisa |
riž, šparglji, stročji fižol
Riž skuhamo v slani vodi, nato ga dobro odcedimo, dodamo 1 žlico olja in premešamo, da se ne sprime. Šparglje očistimo, olupimo in narežemo na koščke ter skuhamo v slani vodi.
Fižol prav tako očistimo in narežemo na koščke. Korenček ostrgamo, papriko očistimo in oboje narežemo na kockice. Fižol in korenček v slani vodi kuhamo približno 15 minut, da se zmehča, nazadnje dodamo še papriko in odstavimo.
Ohlajenemu rižu dodamo kuhamo, dobro odcejeno in ohlajeno zelenjavo, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z oljem in kisom ter dobro premešamo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.