|
veliki krompirji |
|
mletega mesa (govedine ali mešanega) |
|
čebula |
|
rdeča paprika |
|
korenček |
|
gomoljne zelene |
|
gomolj sladkega krompirja |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
mlete kumine |
|
nastrganega parmezana |
|
jajca |
bel krompir, mleto meso, sladek krompir
Krompir olupimo in narežemo na ploščice in ga v slani vodi kuhamo približno 5 minut, da je skoraj kuhan. Čebulo na drobno sesekljamo, papriko, korenček in zeleno na drobno narežemo, sladki krompir olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke.
V posodi na olju mešamo in pražimo čebulo, korenček, papriko in meso. Ko se meso razdrobi in spremeni barvo, dodamo kumino, solimo in popramo,prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 15 minut. Nato dodamo kocke sladkega krompirja, premešamo in dušimo še 5 minut.
Pekač namažemo z maslom, na dno naložimo ploščice kuhanega krompirja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jajci in parmezan dobro zmešamo. Mlačnemu mesnemu nadevu primešamo jajčno zmes, stresemo na krompir in površino poravnamo. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.