|
svedrov ali podobnih kratkih testenin |
|
mletega mesa (mešanega ali govejega) |
|
čebula |
|
korenček |
|
rebro stebelne zelene |
|
paradižnikove kaše |
|
sesekljane bazilike |
|
olja |
|
masla |
|
moke |
|
mleka |
|
soli |
|
popra |
|
muškatnega oreška |
|
nastrganega parmezana |
testenine, mleto meso, paradižnikove kaše
Zelenjavo očistimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Nato dodamo meso, naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Solimo in popramo, dodamo paradižnikovo kašo in baziliko ter pokrito dušimo 20 minut. Če je potrebno, vmes prilijemo še malo vroče vode.
Testenine skuhamo v veliki količini slane vode. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih dobro odcedimo. Za bešamelno omako v kozici stopimo maslo, dodamo moko, premešamo in med mešanjem počasi prilivamo mleko. Začinimo z muškatnim oreškom, solimo, kuhamo in mešamo še nekaj minut, da se zmes začne gostiti. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Na dno porcelanastega ali steklenega pekača, ki smo ga namazali z oljem ali maslom, damo približno 1/3 testenin, jih prelijemo z nekaj žlicami bešamelne omake in približno 1/2 mesne omake ter potresemo s parmezanom. Postopek s testeninami, bešamelno in mesno omako ponovimo, potresemo s parmezanom in prelijemo s preostalo bešamelno omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se površina zlato zapeče.
Ko je jed pečena, jo pustimo še približno 10 minut v pečici, nato jo razrežemo in postrežemo. Lahko jo pripravimo tudi vnaprej in jo pozneje v pečici do konca spečemo ali pogrejemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.