|
svinjski file |
|
čebula |
|
krompirjev |
|
manjše steblo pora |
|
korenček |
|
gomolja koromača |
|
cvetkov brokolija ali cvetače |
|
skodelice koruze |
|
olja |
|
masla |
|
mleka |
|
soli |
|
popra |
|
začimbne mešanice curry |
|
sladke smetane ali čvrstega jogurta |
svinjski file, krompir, zelenjava
Svinjski file narežemo na prst debele medaljončke, jih solimo in popramo. Čebulo dobro olupimo in na drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kose ter jih v slani vodi skuhamo. Zelenjavo očistimo, korenček narežemo na koleščke, por in koromač na rezinice.
V ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo kose mesa in jih po obeh straneh popečemo. Nato dodamo sesekljano čebulo in curry ter popražimo. Ko čebula postekleni, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo toliko časa, da se čebula zmehča. Dodamo smetano, premešamo, po okusu dosolimo in popramo.
V posodi segrejemo 1 žlico olja in 1 žlico masla, dodamo zrezano zelenjavo, premešamo, prilijemo zajemalko vode, solimo in pokrito dušimo, da se zelenjava zmehča. Kuhan krompir pretlačimo, primešamo 1 žlico masla in mleko, nato pireju primešamo dušeno zelenjavo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.