|
vlečenega testa |
|
mletega govejega ali mešanega mesa |
|
manjše steblo pora |
|
korenček |
|
zamrznjenega graha |
|
sesekljanega peteršilja |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
jajca |
|
masla |
sestavine za 12 kosov
Por na drobno zrežemo, korenček ostrgamo in narežemo na kockice. V posodi segrejemo olje, dodamo por, korenček in meso. Mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Solimo in popramo, dodamo grah, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 15 minut.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Iz vlečenega testa izrežemo 24 kvadratov velikosti 10 x 10 cm, jih premažemo s stopljenim maslom in po dva damo v vdolbinice pekača za mafine tako, da so vogali zamaknjeni.
Ko se mesni nadev malce ohladi, mu primešamo stepeni jajci in ga razdelimo v obložene vdolbinice pekača. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut, da jajce zakrkne in se testo hrustljavo zapeče
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.