|
moke |
|
margarine |
|
soli |
|
mlete govedine |
|
olja |
|
čebula |
|
korenček |
|
steblo beljene zelene |
|
rdeče paprike |
|
soli |
|
popra |
|
zdrobljene posušene bazilike |
|
sladke smetane |
|
jajca |
moka, mletna govedina, jajca
Zelenjavo očistimo in na drobno zrežemo. V posodi segrejemo olje, dodamo zelenjavo in jo popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo meso, mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Začinimo z baziliko, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 15 minut. Nato odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.
Moko presejemo na kupček, primešamo sol, dodamo na kocke narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 3 ali 4 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo.
Testo oblikujemo v klobaso, jo razdelimo na 12 delov in vsakega zvaljamo v krog. Vdolbinice pekača za mafine namažemo s stopljeno margarino, v vsako damo krog testa in ga s prsti potisnemo ob obod. Pekač damo za 20 minut v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jajca stepemo in zmešamo s sladko smetano. Jajčno zmes primešamo mesu in jo razdelimo v testene skledice. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se robovi testa zlato zapečejo in nadev zakrkne.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.