|
vlečenega testa |
|
mešanega mletega mesa |
|
večji jajčevec |
|
olja |
|
čebula |
|
korenček |
|
zdrobljenega timijana |
|
soli |
|
popra |
|
jajca |
|
kisle ali sladke smetane |
vlečeno testo, mešano mleto meso, jajčevec
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček ostrgamo in na drobno sesekljamo ali naribamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, korenček in meso ter mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Nato solimo in popramo, začinimo s timijanom, prilijemo nekaj žlic vroče vode, premešamo in pokrito dušimo približno 15 minut.
Jajčevce narežemo na tanke rezine, jih premažemo z oljem in v ponvi zlato popečemo. Mesni nadev pustimo, da se malo ohladi, nato mu primešamo jajci. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Na testo najprej zložimo popečene rezine jajčevca, nanje damo mesni nadev, nato zvijemo, zavitek položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ga premažemo s smetano. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ko se zavitek zlato zapeče, še toplega narežemo in postrežemo, okusen pa je tudi hladen.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.