|
manjši podolgovati jajčevci |
|
čebula |
|
korenček |
|
narezanih šampinjonov (svežih ali zamrznjenih) |
|
paradižnik |
|
olivnega olja |
|
olja |
|
popra |
|
soli |
|
paradižnikove kaše |
jajčevci, paradižnik, šampinjoni
Jajčevcem vodoravno odrežemo en del, da dobimo čolničke. Z ostrim nožem v sredico jajčevca naredimo več zarez v obliki mreže. Odrezane dele jajčevca na drobno sesekljamo. Čolničke jajčevcev s prerezano stranjo obrnjeno navzdol v ponvi v vročem olju pečemo približno 5 minut, nato jih obrnemo in pečemo še 2 minuti.
Čebulo, korenček in paradižnik na drobno sesekljamo. V posodi na 2 žlicah olivnega olja najprej prepražimo čebulo in na drobno sesekljan jajčevec. Nato dodamo korenček, na lističe narezane šampinjone in paradižnik, solimo in popramo ter pokrito dušimo še 10 minut.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jajčevce zložimo v pekač in nanje naložimo prepraženo zelenjavo in gobice. Na dno pekača vlijemo paradižnikovo kašo, ki smo jo zmešali z 1 žlico olivnega olja, 2 dl vroče vode in ščepom soli. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut. Jed ponudimo s krompirjevim pirejem, dušenim rižem ali s kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.