Leča v paradižnikovi omaki

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Leča v paradižnikovi omaki
Sestavine
Št. oseb
leče
čebula
korenček
steblo beljene zelene
paradižnikove kaše
paradižnika
olivnega olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

leča, paradižnik, korenček

Priprava

Lečo splaknemo z vročo vodo. Čebulo in zeleno sesekljamo, korenček na drobno naribamo, paradižnika narežemo na kocke.

V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, zeleno in korenček, mešamo in pražimo, da čebula oveni. Dodamo lečo, paradižnikovo kašo in paradižnik, solimo in popramo, premešamo in popražimo. Nato prilijemo 5 dl vroče vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 35 minut, da se leča skuha in omaka zgosti. Nazadnje dodamo peteršilj in ponudimo k svinjski pečenki ali klobasam s slanim krompirjem ali krompirjevim pirejem.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.