|
leče |
|
čebula |
|
korenček |
|
steblo beljene zelene |
|
paradižnikove kaše |
|
paradižnika |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
leča, paradižnik, korenček
Lečo splaknemo z vročo vodo. Čebulo in zeleno sesekljamo, korenček na drobno naribamo, paradižnika narežemo na kocke.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, zeleno in korenček, mešamo in pražimo, da čebula oveni. Dodamo lečo, paradižnikovo kašo in paradižnik, solimo in popramo, premešamo in popražimo. Nato prilijemo 5 dl vroče vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 35 minut, da se leča skuha in omaka zgosti. Nazadnje dodamo peteršilj in ponudimo k svinjski pečenki ali klobasam s slanim krompirjem ali krompirjevim pirejem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.