dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

točenje bencina, gorivo Svet24.si

Tako drago nismo tankali od leta 2015

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

cepljenje, cepivo, ošpice Svet24.si

Bo lahko zdravnik izgubil licenco, če nasprotuje ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar Njena.si

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar zopet skupaj

Helena Blagne Njena.si

Kdo je postavni spremljevalec Helene Blagne?

Čas priprave:

Skupni čas 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
250 g leče
1 kos čebula
1 kos korenček
1 kos steblo beljene zelene
3 dl paradižnikove kaše
2 kosa paradižnika
3 žlice olivnega olja
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 žlica sesekljanega peteršilja

Opis

leča, paradižnik, korenček

Priprava

Lečo splaknemo z vročo vodo. Čebulo in zeleno sesekljamo, korenček na drobno naribamo, paradižnika narežemo na kocke.

V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, zeleno in korenček, mešamo in pražimo, da čebula oveni. Dodamo lečo, paradižnikovo kašo in paradižnik, solimo in popramo, premešamo in popražimo. Nato prilijemo 5 dl vroče vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 35 minut, da se leča skuha in omaka zgosti. Nazadnje dodamo peteršilj in ponudimo k svinjski pečenki ali klobasam s slanim krompirjem ali krompirjevim pirejem.