|
piščančji file |
|
stročjega fižola |
|
korenček |
|
mlada čebulica |
|
mlada manjša bučka |
|
češnjevih paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
|
čiste kokošje jušne osnove ali 1 jušna kocka |
|
sesekljanega peteršilja |
piščančji file, stročji fižol, korenček
Meso narežemo na kockice. Zelenjavo očistimo, fižol in bučko narežemo na koščke, korenček na koleščke, čebulico sesekljamo, paradižnike prepolovimo. V posodi segrejemo olje in maslo, dodamo meso, solimo in popramo ter mešamo in pražimo nekaj minut, da spremeni barvo in se malo popeče.
Dodamo še vso zrezano zelenjavo razen bučke in paradižnika, naprej mešamo in pražimo nekaj minut. Nato prilijemo 1,2 l vroče vode, dodamo jušno osnovo ali nadrobljeno kocko, zavremo in kuhamo toliko časa, da se fižol skuha. Nekaj minut pred koncem kuhanja dodamo še koščke bučke in paradižnike ter mineštro po okusu dosolimo, nazadnje jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.