|
korenček |
|
steblo zelene |
|
mladi čebulici |
|
glavice mladega zelja |
|
izluščenega graha |
|
na koščke narezanega mladega stročjega fižola |
|
češnjevih paradižnikov |
|
manjša zelena bučka |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
velika limona |
|
sesekljanega peteršilja |
korenček, mlado zelje, grah
Zelenjavo očistimo in narežemo. V loncu na olju najprej na blagem ognju podušimo korenček, zeleno, čebulico, zelje, grah in fižol, da se vse malce zmehča. Solimo in popramo, prilijemo 1,8 l vode, zavremo in kuhamo toliko časa, da se grah in fižol skuhata.
Dodamo prepolovljene paradižnike in na kocke narezano bučko, kuhamo še 3 minute in odstavimo. Nazadnje prilijemo limonin sok, dodamo peteršilj in postrežemo še toplo, v vročih poletnih dneh pa ta juha tekne tudi mlačna ali hladna.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.