|
lignjev |
|
korenček |
|
češnjevih paradižnikov |
|
bela ali zlata čebula |
|
italijanskega riža za rižote |
|
olivnega olja |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
riž, lignji, paradižnik
Lignje očistimo in narežemo na koleščke, lovke pa na krajše koščke. Korenček ostrgamo in narežemo na kockice, paradižnike prepolovimo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da postekleni. Nato dodamo narezane lignje in korenček ter naprej mešamo in pražimo 10 minut. Lignjem dodamo riž in paradižnik, solimo in popramo, premešamo, nato prilijemo zajemalko vrele vode. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo ter vmes postopoma prilivamo samo toliko vrele vode, da je rižota ves čas vlažna.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, rižoto po okusu dosolimo in pokrito pustimo počivati 5 minut. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in jo takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.