|
italijanskega riža za rižote |
|
škampov |
|
lignjev |
|
izluščenih rakovih repkov (lahko zamrznjenih) |
|
steblo pora ali velika bela čebula |
|
korenček |
|
vršiček belušne zelene ali 1 žlica sesekljanega peteršilja |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
belega vina |
riž, škampi, lignji
Škampom potrgamo nožice in jih pod tekočo mrzlo vodo dobro splaknemo. Lignje očistimo in narežemo. Por ali čebulo na drobno zrežemo, korenček in zeleno zrežemo na kockice.
V posodi segrejemo olje, dodamo por ali čebulo, korenček in zeleno ter popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo lignje, premešamo in popražimo. Nato dodamo rakove repke in riž, solimo in popramo, prilijemo vino in znova premešamo.
Ko vino izpari, na vrh položimo škampe in prilijemo toliko vroče vode, da ta komaj pokrije vsebino posode. Zavremo in pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Med kuhanjem po potrebi postopoma prilivamo vročo vodo, da je riž vlažen. Nato posodo odstavimo in rižoto pustimo počivati nekaj minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.