|
kratkih testenin |
|
večji jajčevec |
|
moke |
|
mlete govedine |
|
čebula |
|
korenček |
|
stebla belušne zelene |
|
olivnega olja |
|
paradižnikovega koncentrata |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljane bazilike |
|
sesekljanega peteršilja |
testenine, jajčevec, mleta govedina
Jajčevec narežemo na 1 cm velike kocke, jih posolimo in poprašimo z moko ter v olju zlato ocvremo. Čebulo olupimo in sesekljamo, korenček naribamo, zeleno sesekljamo.
V posodi na olju prepražimo čebulo, korenček in zeleno, dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Primešamo paradižnikov koncentrat in nekaj žlic vroče vode, solimo in popramo ter pokrito dušimo 30 minut. Proti koncu dodamo baziliko.
Ko se omaka kuha, v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo in vanj stresemo testenine. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih dobro odcedimo, omaki primešamo jajčevce in peteršilj ter jo prelijemo po testeninah.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.