|
zelo velika ali 8 manjših piščančjih stegen |
|
čiste kokošje juhe |
|
česna |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
velika limona |
|
moke |
|
belega vina |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja ali bazilike |
piščančja stegna, česen, limona
Kokošjo juho zavremo, dodamo olupljene česnove stroke in kuhamo 40 minut. V ponvi stopimo maslo, dodamo piščančja stegna in jih po obeh straneh zlato popečemo. Limono olupimo tako, da odstranimo tudi belo kožico, nato jo narežemo na koleščke.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Piščančja stegna preložimo v steklen ali porcelanast pekač, dodamo česnove stroke in koleščke limone. V ponev stresemo moko, dodamo nekaj žlic juhe in dobro zmešamo, malo popražimo, nato med mešanjem prilijemo vino in preostalo juho.
Dosolimo in popramo ter mešamo in kuhamo še nekaj minut, da se omaka malo zgosti. Omaki primešamo peteršilj ali baziliko, jo prelijemo po stegnih, pekač pokrijemo, postavimo v ogreto pečico in pečemo še 40 minut. Jed postrežemo s pečenim ali kuhanim mladim krompirjem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.