Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
 Piščančja stegna s česnom in limono

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja stegna s česnom in limono
Sestavine
Št. oseb
zelo velika ali 8 manjših piščančjih stegen
čiste kokošje juhe
česna
masla
olivnega olja
velika limona
moke
belega vina
soli
popra
sesekljanega peteršilja ali bazilike

Opis

piščančja stegna, česen, limona

Priprava

Kokošjo juho zavremo, dodamo olupljene česnove stroke in kuhamo 40 minut. V ponvi stopimo maslo, dodamo piščančja stegna in jih po obeh straneh zlato popečemo. Limono olupimo tako, da odstranimo tudi belo kožico, nato jo narežemo na koleščke.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Piščančja stegna preložimo v steklen ali porcelanast pekač, dodamo česnove stroke in koleščke limone. V ponev stresemo moko, dodamo nekaj žlic juhe in dobro zmešamo, malo popražimo, nato med mešanjem prilijemo vino in preostalo juho.

Dosolimo in popramo ter mešamo in kuhamo še nekaj minut, da se omaka malo zgosti. Omaki primešamo peteršilj ali baziliko, jo prelijemo po stegnih, pekač pokrijemo, postavimo v ogreto pečico in pečemo še 40 minut. Jed postrežemo s pečenim ali kuhanim mladim krompirjem.