|
večji piščančji file |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
velika čebula |
|
česna |
|
moke |
|
čiste kurje juhe |
|
korenčka |
|
mladega stročjega fižola |
|
velikega belega fižola |
|
zrnja mlade koruze |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
piščanči file, fižol, koruza
Meso narežemo na kocke. Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Stročji fižol narežemo na 3 cm dolge koščke. Beli fižol in koruzo stresemo v cedilo in pod tekočo vodo dobro splaknemo. Korenček ostrgamo in narežemo na koleščke.
V posodi segrejemo maslo in olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da se čebula zmehča, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo kocke piščanca, česen, korenček in stročji fižol, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo.
Ko meso spremeni barvo in se z vseh strani popeče, vse poprašimo z moko, med mešanjem prilijemo 5 dl vroče vode. Zavremo in ves čas mešamo, da se malo zgosti, nato prilijemo juho. Pokrito kuhamo približno 20 minut.
Nato dodamo beli fižol in koruzo, kuhamo še približno 10 minut, nazadnje po okusu dosolimo in popramo, odstavimo ter potresemo s peteršiljem. Enolončnico ponudimo s svežim ali popečenim kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.