|
večji piščančji file (500 g) |
|
narezanih jurčkov (lahko odmrznjenih) |
|
česna |
|
belega kruha |
|
rumenjaka |
|
mleka |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
piščančji file, jurčki, česen...
Česen na drobno sesekljamo. Kruhovo sredico nadrobimo in namočimo v mleku. Polovici piščančjega fileja obrežemo in obrezke sesekljamo. V sredino vsakega fileja zarežemo z ostrim dolgim nožem, da naredimo žep, kamor bomo dali nadev.
V ponvi na olivnem olju jurčke, obrezke mesa in česen pražimo 4 minute, nato jih odstavimo, solimo in popramo ter primešamo peteršilj. Ko se jurčki nekoliko ohladijo, jim primešamo odcejeno kruhovo sredico in rumenjaka. Z nadevom napolnimo piščančja fileja in odprtini spnemo z zobotrebci, da nadev ne bo uhajal.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Fileja namažemo z maslom in položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač postavimo v ogreto pečico, temperaturo znižamo na 175 stopinj in pečemo od 30 do 35 minut. Ko je meso pečeno, ga pustimo, da se popolnoma ohladi, nato ga narežemo na rezine in ponudimo kot hladno predjed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.