Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Piščančji file z nadevom iz jurčkov za hladno predjed

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji file z nadevom iz jurčkov za hladno predjed
Sestavine
Št. oseb
večji piščančji file (500 g)
narezanih jurčkov (lahko odmrznjenih)
česna
belega kruha
rumenjaka
mleka
olivnega olja
masla
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

piščančji file, jurčki, česen...

Priprava

Česen na drobno sesekljamo. Kruhovo sredico nadrobimo in namočimo v mleku. Polovici piščančjega fileja obrežemo in obrezke sesekljamo. V sredino vsakega fileja zarežemo z ostrim dolgim nožem, da naredimo žep, kamor bomo dali nadev.

V ponvi na olivnem olju jurčke, obrezke mesa in česen pražimo 4 minute, nato jih odstavimo, solimo in popramo ter primešamo peteršilj. Ko se jurčki nekoliko ohladijo, jim primešamo odcejeno kruhovo sredico in rumenjaka. Z nadevom napolnimo piščančja fileja in odprtini spnemo z zobotrebci, da nadev ne bo uhajal.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Fileja namažemo z maslom in položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač postavimo v ogreto pečico, temperaturo znižamo na 175 stopinj in pečemo od 30 do 35 minut. Ko je meso pečeno, ga pustimo, da se popolnoma ohladi, nato ga narežemo na rezine in ponudimo kot hladno predjed.