|
jajčevci |
|
olja |
|
zavitek vlečenega testa |
|
mletega mesa (govejega ali mešanega) |
|
čebula |
|
česna |
|
olivnega olja |
|
sladke paprike |
|
soli |
|
popra |
|
jajce |
|
nastrganega parmezana |
|
masla |
|
zvrhani moke |
|
mleka |
|
manjša paradižnika |
jajčevec, mesni nadev, vlečeno testo
Jajčevce po dolžini narežemo na 3 mm debele rezine, jih namažemo z oljem in jih spečemo v ponvi ali v pečici. Čebulo in česen na drobno sesekljamo.
V posodi na olivnem olju svetlo prepražimo čebulo in česen, nato dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Začinimo s sladko papriko, soljo in poprom, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito kuhamo še 20 minut.
V kozici stopimo maslo, dodamo moko in jo svetlo prepražimo, nato prilijemo mleko in naprej kuhamo in mešamo toliko časa, da se omaka začne gostiti. Ko se mesna omaka ohladi, primešamo stepeno jajce in parmezan.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Dno pekača naoljimo in vanj položimo 2 lista testa. Na testo naložimo plast pečenih jajčevcev, nato plast mesne in nazadnje še bešamelne omake. Vse pokrijemo z nagubanim listom testa in postopek ponavljamo, da porabimo vse jajčevce in mesno omako. Nazadnje vse prekrijemo z nagubanim listom testa in bešamelno omako. Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 minut. Proti koncu pečenja zloženko prekrijemo še s tankimi kolobarji paradižnika.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.