|
šalotk |
|
italijanskega riža za rižoto |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
čiste kokošje ali zelenjavne juhe |
|
na kocke narezanega sira gorgonzola |
|
nastrganega parmezana |
|
česna |
|
belega vina |
|
rukole |
|
soli |
|
popra |
riž, šalotka, sir gorgonzola
Šalotko olupimo in nakockamo, česen olupimo in pretlačimo. Rukolo umijemo in odcedimo. Juho zavremo. V posodi stopimo maslo in olje, dodamo šalotko, mešamo in pražimo od 2 do 3 minute, da se zmehča, vendar ne sme porjaveti.
Nato dodamo riž in česen, dobro premešamo, ko riž postekleni, ga poškropimo z vinom. Prilijemo 1 zajemalko vroče juhe in dobro premešamo, nato prilijemo še 1 zajemalko juhe ter na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut da ostane riž pod zobmi še čvrst in kremast. Med kuhanjem sproti prilivamo vročo juho.
Rižoti primešamo obe vrsti sira, solimo in popramo, nato dodamo rukolo, premešamo in odstavimo. Če se je rižota preveč zgostila, prilijemo še malo juhe. Ponudimo jo lahko s popečenimi celimi šalotkami, ki smo jih poškropili z balzamičnim kisom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.