Rižota z gobami

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota z gobami
Sestavine
Št. oseb
na lističe narezanih lisičk
skodelice šampinjonov
limoninega soka
masla
sesekljane šalotke
sesekljanega česna
olivnega olja
italijanskega riža za rižoto
belega suhega vermuta
vrele čiste kokošje juhe
sladke smetane
soli
popra
nastrganega parmezana
sesekljanega peteršilja
sesekljane sveže bazilike
na kocke narezanega prekajenega puranjega ali piščančjega fileja

Opis

Riž, šampinjoni, lisičke, šalotka

Priprava

Šampinjone obrišemo s čisto krpo, jih narežemo na lističe in takoj pokapljamo z limoninim sokom, da ne potemnijo. V visoki ponvi stopimo 2 žlici masla, dodamo gobe, česen in šalotko. Previdno mešamo in pražimo nekaj minut, da voda izpari ter šalotka postekleni. Gobe preložimo na ogret krožnik.

V isto ponev damo olje in 1 žlico masla, dodamo riž, mešamo in pražimo, da riž postekleni. Primešamo gobe, poškropimo z vermutom in počakamo, da izpari.

Rižoti prilijemo približno polovico vrele juhe in premešamo. Kuhamo približno 18 minut, ko tekočina povre, postopoma prilivamo vrelo juho in vsakokrat premešamo. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in smetano, kockice mesa, parmezan, peteršilj in baziliko, pokrijemo ter pustimo stati 5 minut, da se okusi prepojijo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.