|
na lističe narezanih lisičk |
|
skodelice šampinjonov |
|
limoninega soka |
|
masla |
|
sesekljane šalotke |
|
sesekljanega česna |
|
olivnega olja |
|
italijanskega riža za rižoto |
|
belega suhega vermuta |
|
vrele čiste kokošje juhe |
|
sladke smetane |
|
soli |
|
popra |
|
nastrganega parmezana |
|
sesekljanega peteršilja |
|
sesekljane sveže bazilike |
|
na kocke narezanega prekajenega puranjega ali piščančjega fileja |
Riž, šampinjoni, lisičke, šalotka
Šampinjone obrišemo s čisto krpo, jih narežemo na lističe in takoj pokapljamo z limoninim sokom, da ne potemnijo. V visoki ponvi stopimo 2 žlici masla, dodamo gobe, česen in šalotko. Previdno mešamo in pražimo nekaj minut, da voda izpari ter šalotka postekleni. Gobe preložimo na ogret krožnik.
V isto ponev damo olje in 1 žlico masla, dodamo riž, mešamo in pražimo, da riž postekleni. Primešamo gobe, poškropimo z vermutom in počakamo, da izpari.
Rižoti prilijemo približno polovico vrele juhe in premešamo. Kuhamo približno 18 minut, ko tekočina povre, postopoma prilivamo vrelo juho in vsakokrat premešamo. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in smetano, kockice mesa, parmezan, peteršilj in baziliko, pokrijemo ter pustimo stati 5 minut, da se okusi prepojijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.