|
listi vlečenega testa |
|
svežih šampinjonov (lahko tudi večja pločevinka) |
|
čebula |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
česna |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
sladke smetane |
|
jajci |
listi vlečenega testa, šampinjoni, jajca
Testo razrežemo na 24 kvadratov velikosti 12 x 12 cm. Maslo stopimo in z njim najprej namažemo vdolbinice pekača za mafine, nato postopoma premažemo vse kvadrate testa in po dva damo v vsako vdolbinico tako, da so vogali zamaknjeni.
Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V ponvi segrejemo olje in ostanek masla, dodamo šampinjone, mešamo in pražimo, da se gobe malo zmehčajo, nato dodamo česen, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 10 minut. Ko tekočina povre, odstavimo, prilijemo smetano, vmešamo peteršilj in pustimo, da se gobe malo ohladijo.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Jajci stepemo in primešamo mlačnim gobam. Zmes razdelimo v vdolbinice pekača in v ogreti pečici pečemo približno 15 minut, da nadev zakrkne in se testo zlato in hrustljavo zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.